fredag 6 juli 2012

Rostbiff

Igår var jag som sagt hemma hos Martina och Tomas och det blev något av en matfest.
Det är inte ofta jag tappar aptiten men det kan hända på varma sommardagar som igår och då är Rostbiff helt perfekt att äta. Just denna var nog den godaste jag har ätit kanske för att det var rödvin i eller för att den var salt och god.

Ingredienser
1 st fryst rostbiff ca 1- 1,5 kg
1 liter vatten
1 dl salt
2 dl rödvin
några nypor rosmarin och chilipeppar

Gör så här
Ta ut biffen ur frysen och sätt in ugnen som ska vara 110 grader.
När biffen har tinat efter en stund (det känns när den är tinad det är liksom bara att klämma och känna)
stoppar du in köttermometern tills biffen har en innetemperatur på 60 grader.
Under tiden kokar du ihop lagen och låter den svalna.
När biffen är klar stoppar du ner den varm i lagen och låter stå i ett dygn.
Om ni inte äter upp rostbiffen lägg tillbaks den i spat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar