tisdag 3 juli 2012

Flädersaft


Tänkte passa på att lägga upp lite recept som hör sommaren till då det fortfarande finns fantastiska råvaror att få tag i. Till den här saften länsade jag en väns fläderträd och tur var det för snacka om att det blev gott. Funderar på att palla lite fläder vid ett gigantiskt träd jag såg vid norr mälarstrand, men frågan är om man får göra det?

Ingredienser:
40 fläderbloms klasar
3 stora citroner
1,5 liter vatten
1,5 kilo socker
50 gram citronsyra

Gör så här:
Skölj flädern och lägg i en stor kastrull.
Skölj citronen i varmt vatten och skiva dem lagom tjockt och lägg över flädern.
Koka upp vattnet och häll i socker och citronsyra.
När sockret är upplöst häll över vätskan på flädern och citronnerna.
Låt dra under lock i 3 dygn.
Sila saften och häll upp i rena flaskor eller i fryspåsar om du vill frysa in och bevara sommaren lite längre.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar