Nu var det söndag igen och jag ställer samma fråga som varje söndag, vart tog helgen vägen.
Den här gången kan jag svara på den fråga, den har spenderats sovandes i soffan och tittandes på tv i soffan, så himla skönt. Igår var jag ju i och för sig på utflykt till smultronstället i Gubbängen och åt supergod chili och bakade kanelbullar inför nästa veckans 4 års kalas. Har kommit på sån bra present :)
Men nu till saken nämligen maten. En av veckan matlådor blev den gamla godingen ugnspannkaka med svamp och lök - mums!!!
4 portioner á 380 kcal
Ingredienser
1 paket bacon á 140 gram
250 - 300 gram svamp. Brukar ta champinjoner eller kantareller på burk eller blanda dem.
2 gula lökar eller 1 purjolök
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl lättmjölk
3 ägg
Salt, peppar, paprikapulver och timjan
(Just denna gång hade jag i nån matsked med konserverad svamp med tillhörande olja så kaloriintaget blev ca 400kcal /portion)
Gör så här
Stek baconet och lägg sedan i en ugnsfast form.
Stek löken i baconfettet och efter en stund tillsätter du svampen och låter det fräsa ihop så en del av vätskan i svampen försvinner. Häll över i formen.
Vispa ut hälften av mjölet i mjölken. Tillsätt resten av mjölet och saltet när smeten blivit klumpfri.
Vispa ner äggen.
Krydda pannkakssmeten efter tycke och smak.
Häll över svamp och baconblandingen.
Grädda på 225 grader i ca 30 min. Blir pannkakan bränd lägg över lite folie så löser det problemet.
Servera med tomat eller rårivna morötter.
Den här gången kan jag svara på den fråga, den har spenderats sovandes i soffan och tittandes på tv i soffan, så himla skönt. Igår var jag ju i och för sig på utflykt till smultronstället i Gubbängen och åt supergod chili och bakade kanelbullar inför nästa veckans 4 års kalas. Har kommit på sån bra present :)
Men nu till saken nämligen maten. En av veckan matlådor blev den gamla godingen ugnspannkaka med svamp och lök - mums!!!
4 portioner á 380 kcal
Ingredienser
1 paket bacon á 140 gram
250 - 300 gram svamp. Brukar ta champinjoner eller kantareller på burk eller blanda dem.
2 gula lökar eller 1 purjolök
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl lättmjölk
3 ägg
Salt, peppar, paprikapulver och timjan
(Just denna gång hade jag i nån matsked med konserverad svamp med tillhörande olja så kaloriintaget blev ca 400kcal /portion)
Gör så här
Stek baconet och lägg sedan i en ugnsfast form.
Stek löken i baconfettet och efter en stund tillsätter du svampen och låter det fräsa ihop så en del av vätskan i svampen försvinner. Häll över i formen.
Vispa ut hälften av mjölet i mjölken. Tillsätt resten av mjölet och saltet när smeten blivit klumpfri.
Vispa ner äggen.
Krydda pannkakssmeten efter tycke och smak.
Häll över svamp och baconblandingen.
Grädda på 225 grader i ca 30 min. Blir pannkakan bränd lägg över lite folie så löser det problemet.
Servera med tomat eller rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar