lördag 27 oktober 2012

Inlagd svamp

Eftersom den första underbara snön har fallit från himlen så kanske det är försent för detta inlägg då svampen i skogen fryst, men jag gör ett försök i alla fall.
Det här inlägget riktar sig mer till er som har en inre 85 årig tant som behöver komma ut med jämna mellanrum. Min inre tant heter Agda och det här vill hon bjuda på till en god köttbit.

Ingredienser
1/2 kg svamp
1 dl flingsalt
1 1/2 dl vitvinsvinäger
ca 4 dl olivolja
3 svartpepparkorn
2 lagerblad
Timjankvist eller torkad timnjan

Gör så här
Rensa svampen och skär dem stora i ganska små bitar och dela på dem små.
Lägg svampen i en bunke och blanda i salt. Täck med lock och låt stå i ca 12 timmar,
Häll av vätskan och torka av med hushållspapper.
Koka upp vinägern i en stor kastrull och häll på svampen och koka den först en gång på 3 minuter. Häll svampen i ett durkslag med en bunke under. Pressa ut vätskan.
Koka upp vätskan och koka svampen en gång till i 3 min.
Häll upp svampen i durkslaget igen och pressa ut vätskan.
Lägg upp svampen på en bricka som du täckt med papper och täck med papper. Låt stå i ca 2 timmar.
Varva svampen och kryddorna i en väl rengjord burk eller flera små burkar.
Häll på oljan så att all svamp blir täckt.
Låt stå mörkt och svalt i 2 veckor innan du äter svampen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar