onsdag 1 augusti 2012

Ugnsrostad potatissallad


Har hittat guld idag då jag var hemma hos mamma och grävde bland hennes kokböcker. Hittade en del gamla kokböcker och massa gamla recept. Jag gillar att läsa och göra recept från förr, det är så annorlunda även om dem är väldigt lika. Kom hem ganska sent så det blev färdiga dumplings som det bara var att micra till middag. Så jag istället tänkte jag bjuda på en ugnsrostad potatissallad som är perfekt till grillad lax, men funkar jättebra till all grillad mat.

Ingredienser
Ca 800 gram färskpotatis
1 påse babyspenat
3 salladslökar
2-4 vitlöksklyftor
Olja, salt, peppar
Balsamvinäger - det går lika bra med flytande som crème

Gör så här
Skrapa eller borsta potatisen och dela potatisarna på hälften.
Lägg potatisen på en plåt.
Skiva vitlöken i tunna skivor och blanda samman med potatisen, tillsätt olja, salt och peppar.
Rosta i ca 20 på 200 grader. Potatisen ska bli genomstekt, det variera lite beroende på ugn och storlek på pluggen.
Under tiden sköljer du spenaten och skivar salladslöken.
När potatisen är klar blandar du samman alla ingredienser och toppar med balsamvinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar