fredag 14 december 2012

Saffrans cheesecake

Hej hopp, 
Min kompis Ellenor gästbloggar nästan lite här. 
Hon gjorde igår denna fantastiskt goda saffranscheesecake och ville dela med sig av den till matvärlden. 
Hoppas det ska smaka!
 
Recept
75 gram smält smör
200g pepparkakor
250 gram Kesella 10%
200 gram Philadelphiaost
1,5 dl gräddfil
2 dl florsocker
0,5 citron
0,5 gram saffran
2 ägg

1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret.
3. Tryck ut smuldegen i en pajform.
4. Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter
5. Blanda Kesella, Philadelphiaost, gräddfil och florsocker.
6. Riv skalet av en citron och ha i smeten.
7. Pressa ut lite av citronsaften i en skål och ha i saffran, blanda väl. Häll i detta i smeten.
8. Ha i äggen och vispa med elvisp tills allt har blandats väl.
9. Häll i smeten i pajskalet och grädda i ca 40 minuter. Prova om Cheesecaken är klar genom att skaka på den lätt. Om den fortfarande är vobblig så är den inte klar, den ska vara fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar