torsdag 20 december 2012

Kristyr

Nu är det inte många dagar kvar innan dopparedagen, och julbestyren är i full gång.
Även om jag inte riktigt har fått den där härliga julkänslan riktigt än.
Men igår började den smyga sig på lite gran då det var den årliga struv och glasyrkvällen.
Jag har glaserat pepparkakor så länge jag kan minas någon dag innan jul. Traditionen är att alla på jul måste få en pepparkaka med sitt eget namn på, annars är det helt enkelt inte jul.
I år var Charlie 7 år med och bjöd på mycket vackar pepparkakor (dem som syns på bilden)
Min favorit är nog gubben som har doppat benet i mjöl, sen ätit slime och kräkts upp det :)
Idag bjuds det alltså på kristyren vi alltid använder.
 
Kristyr
 
2 dl florsocker
1/ - 3/4 delar äggvita
Några droppar outspädd ättika
 
Rör samman allt försiktigt.
Slå ut i små skålar. Antalet beror på hur många färger du vill ha.
Fäga kristyren genom att droppa lite karamellfärg i och rör om.
Tillverka spritspåsar av bakplåtspapper som du rullar till en strut.
Häll upp i påsarna.
Klipp ett litet litet hål i spetsen på struten.
Börja glasera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar