Så var det söndag igen och jag har inte bloggat på en evighet, så det blir skämsmössan på!
Nu när man har varit ledig ett par dar och så ledig dag i förra veckan så blir den här människan mycket förvirrad och veckovild, men det måste erkännas det är ganska så skönt att vara ledig och bara ta det lugnt, hitta på mysiga saker och äta god mat.
En god och väldigt nyttig rätt är denna lilla filur som jag har haft som låda i veckan smal är den också.
Och det behövs för det går åt pipsvängen med min diet, eller jag vet inte vad ???????!!!!!!!
Jag äter nyttigt, gör som jag gjort tidigare när jag gått ner i vikt, äter bättre råvaror denna gång, motionerar mer och dricker mindre alkohol, men nej nej nej vågen vill inte gå nedåt så mycket och jag känner mig fluffig och blääää även fast midjan har krympt med ca 4 cm.
Jag fattar ingenting, men det är väl bara att kämpa på så kanske jag slipper gömma mig i vassen på semestern.
Så tillbaks till det nyttiga maten, alltså grönkål är sååååååå gott å sååååå nyttigt ni bara måste testa äta det.
Grönkål är rik på järn, a-vitamin, c-vitamin, lutein och massa andra saker som är kanoners för kroppen, så mer grönkål till folket!
Tillsammans med lax blir det en riktigt hit! Och nu en trumvirvel för här kommer receptet!
Ingredienser till 4 port á 329kcal
500 gram grönkål = 1 paket
4 ägg
2,5 dl milda 4% grädde = 1 förpackning
4 laxbitar
1 gul lök
Salt och peppar
Gör så här
Vispa ihop grädden och äggen i en bunke.
Hacka löken och blanda ner i äggröran, blanda även ner grönkålen. Smaka av med salt och peppar.
Häll röran i en ganska så stor ugnsfast form.
Skiva laxbitarna fint och lägg dem i formen i fina rader. Om du gör det blir det lättare att dela upp gratängen i fyra fina bitar med lika mycket lax i varje.
Grädda på 200 grader i ca 25-30 min.
Servera med en sallad eller lite tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar