fredag 14 september 2012

Olgas kycklinggryta

Glad fredag i regnrusket!


Vad passar bättre än en härlig mustig italiensk gryta en ruggig dag som denna. För att göra en lång historia ännu längre så är detta historien bakom Olgas kycklinggryta. För ett par år sedan jobbade jag med en tjej som heter Therese och hennes syster är gift med en italienare, denna mans moster eller faster heter Olga och detta är hennes gryta som jag bara älskar!
Receptet är beräknat att vara 4 portioner och ska serveras med härligt ljust bondbröd. Om man skippar brödet är en portion ca 300 kcal vilket inte är helt fel.

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 fänkål eller 2 stjälkar selleri
1 stort glas rött vin
1 pkt krossade tomater
svarta oliver efter tycke och smak
kycklingbuljong/fond
oregano, salt, peppar och olivolja

Gör så här
Hacka grönsakerna och värm dem med oljan i en tjockbottnad kastrull.
Skär kycklingfiléerna  i ganska små bitar och bryn tillsammans med grönsakerna.
När kycklingen fått färg, häll på vinet och låt det koka i fem min. Kycklingen ser helt lila och sjuk ut när man kokar den i vinet, men oroa er inte den ska se ut så.
Sänk värmen på låg temperatur och häll i dem krossade tomaterna.
Krydda med salt, peppar, oregano och buljong.
Låt puttra i minst 1 timme men gärna längre. Desto längre desto godare.

Servera med vitt bondbröd och ett got glas vin.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar