tisdag 9 juli 2013

Ananas paj


Egentligen så borde den här pajen få en mycket mycket finare bild, kanske den finaste av dem alla för det här är min absoluta favoritpaj.
Pajdegen är helt gudomlig och kan användas till massa olika varianter av söta pajer.
Fyllningen är söt, syrlig och fräsch allt på samma gång.
Fyllningen går även väldigt bra att göra med hallon, det blir en riktigt hit men inte lika god som ananasen.
Om ni har långtråkigt, är på väg hem från jobbet, sötsugna,eller kanske bara vill ha nått gott till semester så säger jag: Gör den här pajen och servera som den är eller med vaniljsås/vaniljglass.


Ingredienser pajdegen

150 gram smör
1 dl socker
2-3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser till fyllningen

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller lite vaniljpulver
2 ägg
2 små burkar krossad ananas

Gör så här

Häll upp ananasen i en sil med en bunke under och låt dem rinna av.
Sätt en kastrull på spisen och smält smöret. När smöret smält rör du ner resten av ingredienserna till pajskalet med hjälp av en träslev. Pajdegen är inte torr, utan ganska så flottig men ändå fast.
Tryck ut degen i en pajform.
Nu är det dags att börja med fyllningen.
Blanda samman alla ingredienser utom ananasen till en creme. Häll sedan på ananasen och häll smeten i pajformen.
Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.

Kom precis hem från Skansen och känner mig som en tonåring igen efter att ha sett och sjungit med till Håkan Hellström <3 <3 <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar