onsdag 12 juni 2013

Maräng och citron bakelse


Snart är det midsommar min absoluta favorithelg!
Då ska det dansas små grodorna, kanske bada, bygga stuga, mysa och bara njuta. En annan sak jag ska göra är att äta massa god mat.
Vet ni inte vad ni ska göra som efterätt så skulle jag tipsa om denna lilla bit av himmelen.
Citronkrämen kommer från icas receptbank och marängen är gjord enligt detta recept med lite riven choklad i. Supermumsigt!!!

Citronbakelsen 5 port

Ingredienser

Citronkräm
4 äggulor
0,75 dl socker
0,5 msk finrivet citronskal
0,5 dl färskpressad citronjuice

Fyllning
2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter

Gör så här

Citronkräm
Blanda äggulor, socker, citronskal och citronjuice i en rostfri bunke.
Ställ bunken i vattenbad i en kastrull.
Värm under kraftig omrörning.
Ta krämen från värmen när den börjar tjockna. Den får inte koka, då skär den sig.
Låt kallna.

Fyllning
Vispa grädden hårt.
Dela passionsfrukterna och gröp ut fruktköttet.
Vispa citronkrämen en liten stund så att den blir smidig.
Blanda ner grädden i citronkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar