måndag 4 mars 2013

Leilas blueberry cheesecake




 Hej måndag! 
Ja för måndag har det verkligen varit hela dagen som gått i ett. 
Inte världens bästa dag, och när jag kom hem var jag helt tömd på energi och så fruktansvärt grining. Men så låg den där på på hallmattan: nya numret av Elle mat och vin och genast blev dagen sååååå mycket bättre och grinigheten var nästan bortblåst. Nu är det bara sötsuget som ska botas, och det som skulle bota det är Leilas blueberry cheesecake, mums!
Så ni som inte går på detox gör och ät och njut!
 
Ingredienser
 
Botten
300 g digestivekex
150 g smör 
 
Smeten
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar