torsdag 28 mars 2013

Påskägg - ägg royale


 
Japp katten kom hem igår, mässingskitteln putsades och kvasten
trimmades, så det var bara att köra mot blåkulla!

Kommer ihåg hur det var när man var liten och klädde ut sig till
påskkärring, målade påskkort och bytte tills sig godis för dem.
Underbart!

Ålandsfärjan var ett väldigt bra ställe att vara påskkärring på.

Hur mamma lyckades få bort sminket i stugan utan rinnande vatten och
en hyperaktiv ullis är ett mysterium.

Påsken är ju riktigt mysig och smakrik. Gärna med mat som är lite
annorlunda än den vanliga svenska helgmaten. Typ lammstek till
huvudrätt, en mandel tårta till efterätt och ägg, ägg, ägg i olika
former. Tänkte tipsa om en äggrätt som jag gjorde för ett par år sedan
- ägg royale.

Ingredienser till 4 portioner

2 msk smör

4 ägg

2 msk finklippt gräslök

4 msk gräddfil (eller crème fraiche)

Salt

Vitpeppar

Röd stenbitsrom

Gör så här

Smält smöret på svag värme.

Tvätta äggen och halshugg dem med en vass kniv och spar skalen.

Häll innehållet i kastrullen och rör om till en härlig krämig röra.

Dra av kastrullen och rör i gräddfilen och gräslöken. Salta och peppra.

Rengör skalen och fyll dem med äggröran.

Toppa med kaviaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar