torsdag 14 mars 2013

Martinas specialare - marängtårta de Lux




Det är inte varje dag man blir bjuden på tvåårs kalas!
Får världens godaste köttfärsås till middag, för Martina gör verkligen världens godaste sås.
Jag har försökt att göra precis som hon gör, men jag lyckas bara inte.
Till efterätt fick vi verkligen den godaste marängtårtan jag ätit och jag tror att alla andra instämmer framförallt födelsedagsbarnet själv som var täckt i middag och tårta när han gick från bordet.
Så vet ni inte vad ni ska baka för tårta i påsk eller till nästa födelsedagkalas så kanske ni ska testa denna.
Det går nog lika bra att göra en lös dulce de leche (kolasås) istället för tryffeln. Och tio tusen andra roliga fyllningar också.
Ingredienser
2 äggvitor
1,25 dl socker
1,5 dl rice crispies
150 gram mjölkchoklad
2,75 dl grädde
125 gram hallon
Hallon och blåbär till dekoration.
Gör så här
Botten
2 äggvitor vispa du så hårt att du kan vända bunken utan att den rör sig.
Häll i 1,25 dl socker som vispas i 5 minuter.
Häll i 1,5 dl rice crispis och rör försiktigt.
Rita två rundlar ca 15 cm på bakplåtspapper och kladda ut marängen ;)
Grädda i 1 timme på 150. Använd inte varmluftsugnen! Den är ajabaja när man bakar.
Låt svalna.
Choklad tryffel
Ta 150 gram mjölkchoklad och bryt i bitar som du sen lägger i en bunke.
0,75 dl grädde värm tills första bubblan syns.
Häll över chokladen och mixa slät.
Ställ tryffeln i kylen en timme eller lite till.
Hallongrädde
Vispa 2 dl grädde.
Mosa 125 gram hallon och blanda försiktigt ner i den vispade grädde.
Nu är det dags att bygga tårtan.
Lägg tårtbotten på ett fat, bred försiktigt på chokladtryffeln och hälften av hallongrädden.
Lägg på den andra tårtbotten och toppa med resten av grädden.
Garnera med massor av hallon och blåbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar