Hej kära vänner!
Här hemma i vasastan är det sjukstuga, och jag tycker fruktansvärt synd om mig själv :(
Har
bara vandrat mellan sängen och soffan tittat på daytime tv, käkat godis
och tyckt synd om mig själv. Sovit en himla massa har jag också gjort
och är snart redo för sängen igen, helt galet.
Men att blunda hjälper när hela världen snurrar för att förkylningen satt sig på balanssinnet.
Jag
är liksom för trött för att göra nått och det är ju så mycket jag vill
göra och så tänker jag på det jag ska göra på jobbet. Men det är bara
att kapitulera, återsamla styrka och komma igen med dubbelt så mycket
kraft och energi.
Min kompis Marissa är till viss del
Filipin och ibland har man turen att bli bjuden på någon riktigt god
rätt som bananvårullar, dumplings eller chicken adobo.(inte adobe som
jag trodde att den heter, men nått data program är det då inte)
I måndags agerade jag och Maria kökspigor medan Marissa lagade den goda maten.
Det var även premiäranvändning av Maria och Tobbes spis som gör en matnörd grön av avund.
Man
kan grilla kyckling i den, med spett å allt!! Det kompenserade lite att
faktumet att tallrikarna var i en låda som inte var uppackade och lite
på villiovägar så vi fick äta på pappersassietter :)
Så nu till det goda receptet och pak choi tillbehör.
Chiken adobo
Ingredienser
ca 1 kg kycklinglår / klubbor med ben
4 msk soja
5 dl vatten
1/2 msk socker
3 lagerblad
2 msk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
2 lökar
Olja
Pepparkorn
Salt
Gör så här
Finhacka löken, vitlöken och ingefäran.
Stek i oljan tills dem blir mjuka.
Lägg över i en kastrull och blanda i soja, vatten, socker, vinäger, lagerblad, några pepparkorn och lite salt.
Lägg i kycklingen och låt koka i ca en timme.
Smaka av efter ca 50 minuter.
Servera med ris och pak choi salladen
Pak choi sallad
Ingredienser
2 små pak choi knyten
500 gram morötter
olja
1/5 dl spad från adobon
Gör så här
Skala och skiva morötterna.
Skär av roten och dela pak choin så det blir blad.
Hetta upp oljan och fräs upp morötterna och pak choi.
Häll på ca 0,5 dl av spadet från kycklingen och låt koka in i salladen.
Tack för maten D!
Vilken soja använder du?
SvaraRaderaHej,
RaderaJag använde vanlig svart soja typ mrs chengs. Tror att det kan funka med en sötare också om du inte har något annat i skafferiet. Hoppas att du gör den och gillar den.