lördag 2 februari 2013

Chili con carne


Happy saturday!
Det här inlägget skulle jag ha postat tidigare idag som ett tips till middagen innan mellon ikväll, men jag fick finbesök. Så bloggen fick vänta medans det mumsades korvstroganof, lektes leopardungar, målades naglar och fikades på saft :)
Bättre sent än aldrig så kommer här ett middagstips till mellon, klassikern chili con carne!


Ingredienser
500 gram nötfärs
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 msk tomatpure
Några matskedar chili sås
chilipulver
paprikapulver
salt och peppar


Gör så här
Hacka löken och fräs i stekpannan med smör.
När löken har blivit glansig, mjuk och fått lite färg, steker du köttfärsen.
När köttfärsen är genomstekt häller du på de krossade tomaterna, vita bönorna, tomatpuren, och kryddar med chilipulver, paprikapulver, salt, peppar, chilisås.
Häll på den hackade paprikan och rör om.
Låt puttar i ca 15 min.
Smaka av och se om det behövs mer krydda.
Servera med vitt bröd och sallad, eller gräddfil och nacho chips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar