onsdag 28 november 2012

Julbak - Pepparkaks skorpa / pepparkaks biscotti






God kväll gott folk!
Är nyss hemkommen från storhandling med mamma som brukar ske en gång i månaden. Kan vara så att jag denna gång lyckats få ihop den mest onyttiga vagnen någonsin, fylld med massa saker inför kommande julbak. För om jag ska baka, göra godis och bara njuta av julen och allt det innebär.
I morn kommer adventsstakarna upp på jobbet och i helgen hemma, såååå mysigt.
I söndags tjuvstartades det lite på smultronstället som vi kallar det med super goda pepparkaksbiscotti. (fråga mig inte om stavningen)
Så idag bjuds det på ett recept från Martinas smultronställe.


Ingredienser
100 gram mandel med skal
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
5 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
100 gram smör
2 ägg

Gör så här
Ta fram din matberedare.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Tillsätt sedan mandeln och hacka i maskinen.
Dela smöret i mindre bitar och stoppa ner i matberedaren och jobba ihop degen.
Forma fyra längder lika långa som den bakpapperklädda plåten.
Grädda i 40 minuter på 175 grader.
Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Lägg bitarna med ena sidan upp.
Grädda i ytterligare 1 timme på 100 grader.
Låt svalna och förvara i en lufttät burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar