torsdag 8 augusti 2013

Jordgubb och nektarinpaj



Alltså den här pajen, den här pajen jag säger bara mums!
Uppe på landet i somras så blev jag och mamma extremt sötsugna efter middagen lagom till kvällens zatzy turnering. Och va gör man då om man inte kan åka till butiken, inte har något hemma och bara måste ha nått. Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj.

Smulpaj är så gott i massor av olika varianter, rabarber, hallon, äpple, blåbär och så den här.
En väldigt lyckad köksresning. Att vi dessutom hade vaniljssås var ju bara för bra.
Jag tillhör nämligen dem som äter smulpaj till vaniljsåsen.

Ingredienser
5dl jordgubbar
3 nektariner
2 dl vetemjöl
3 msk socker
75 gram smör

Gör så här
Hacka och skiva frukten i blandade storlekar och bred ut i en ugnsfast form.
Blanda den torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan smöret och blanda med fingrarna och eventuellt en trägaffel tills degen har blivit smulig. Det kan vara både stora och små smulor i smeten.
Strö över smulorna i pajformen och grädda på 175 grader i ca 15-20 min. Tiden beror på ugn och mängd frukt. Se till att pajen får en fin gyllene färg.

Servera som sagt vaniljsåsen till pajen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar