måndag 16 september 2013

Chia pudding


Vilken helg :)
Jag har varit på zumbakryssning och dansat rumpan av mig. 1,5 timme lördag, 2 timmar på söndag och så lite disco på det, svetten har runnit, musklerna är lite möra och mungiporna har träningsvärk av allt leende. Sån underbart rolig helg.

Väldigt intressant studie av människor har det också varit, först så fanns det två möjligtvis tre sorter av zumba folk.  Majoriteten var kvinnor 40+ i zumbakläder som kunde varenda låt och steg, sen var det zumbafolket som levde för zumban och sen var det såna som oss som hade sjukt kul och inte var så jätteinsatta i det men fick blodad tand.
Sen fanns de  vanliga kryssarna och dem var ganska roliga att titta på dem med. Jag erkänner jag har nån gång varit som dem och druckit ett eller två glas för mycket på båten. Att se på dem i nyktert tillstånd var väldigt intressant och lagom pinsamt – tänk om jag har bettet mig så! Men det tror jag inte. Det fanns ju nivåer på dem med.
En sak är då säker jag vill dansa massa mer nu! Men jag får hålla mig tills på torsdag då det är Cardi dance, zumbapassen ligger fel för mig i tid :(
Innan vi åkte iväg så laddade jag upp med en mumsig chia pudding.

Chia fröet är så poppis nu och man kan läsa om det lite varstans. Det är väldigt rikt på omega 3, innehåller väldigt mycket kostfibrer och kan absorbera sin vikt gånger tolv vilket gör att det är väldigt mättande.
Jag har tidigare gjort pudding med hallon, vatten och lite agave sirap en riktigt hit och lite lagom syrligt. Den här gången ville jag ha det lite krämigare och gjorde en ny variant av den som jag nu ska dela med mig av. Om en stund ska jag göra en till omgång som ska ätas till frulle imorn och se om den blir god. Vem vet då kanske den kommer upp här.

Till 1 portion behövs
½ banan
1 dl mandelmjölk
0,25 dl eller 15 gram chiafrön
Lite vaniljpulver
Bär, frukt, nötter eller en salig blandning.

Gör så här
Mixa samman mandelmjölken, bananen och vaniljen.
Blanda i chiafröna och lägg upp i en skål eller liten matlåda. Låt stå i minst 2 timmar men helst över natten.
Servera med bär, frukt eller nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar