lördag 16 november 2013

Pumpa granola


Nu är vi tillbaks på ämnet pumpa.

Pumpa i müsli låter ju helt galet, men nej nej nej säger jag det är helt magiskt gott.

Denna kommer från en av mina favoritkockar som heter Jennie Benjaminsson. Hon var med i Sveriges mästerkock och har en blogg som heter By Jennie där hon lägger upp helt underbara recept och bilder.
Jag har testat en hel del recept och alla har blivit stora succéer, ett av dem recepten är en pumpa granola som jag har efter skapat då jag har stora problem att följa recept.

Att äta en härlig tallrik med frisk syrlig yoghurt eller fil toppat med en söt och fyllig granola på morgonen är ju faktiskt helt underbart. Jag skulle vilja säga att det toppar frukostmackan alla dagar (utom möjligtvis helgen) I alla fall just nu då jag är inne i en riktig müsli period.

Ingredienser
4 dl fiberhavregryn
3 dl dinkelflingor
1 dl fiberex
Det ska tillsammans bli 8 dl flingor av olika slag, jag tog vad som fanns i skafferiet.
1 dl krossade linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 – 2,5 msk pumpakrydda (recept finns HÄR)
1 msk sirap (helst mörk men det funkar säkert med ljus)
100 gram pumpa (ca 1,5 dl pumpapuré som du kan läsa hur du gör HÄR)
2 dl äppelmos
100 gram nötter (jag tog valnötter)
2 dl torkade bär (jag tog en blandning av gojibär och tranbär)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke.
Blanda sedan ihop pumpa puré, äppelmos och sirapen i en mindre bunke.
Häll över de flytande ingredienserna och blanda väl.
Bred ut smeten på två bakplåtsklädda plåtar och sätt in ugnen.
Varje kvart tar du ut plåtarna rör om och byter plats på dem.
Granolan ska bli torr vilket tar ca 60 min i min varmluftsugn, så här gäller det att känna av sin ugn och hålla ett ordentligt öga på sina plåtar, du vill inte bränna din granola. Ttro mig då blir den inge god alls, jag talar av erfarenhet.
När granolan är torr ta då ut plåtarna och blanda i bären och de hackade nötterna.
Låt svalna innan du häller över granolan i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar