tisdag 15 oktober 2013

Svampsalt


Min absoluta favorit tidning är Elle mat och Vin och häromsisten så dök den ner i brevlådan.
Min tradition när det kommer är att krypa upp i soffan med en balja te och bara njuta av det underbara glansiga magasinet.
I nyaste nummret så var det ett avsnitt som handlade om svamp och hur mycket älskar jag inte svamp.
Tyvärr så är det inte världens bästa svampår i år men något ska man nog kunna hitta ute i skog och mark. Som tur är så har jag ett rejält lager hemma och blev väldigt inspirerad av just detta recept. Används till grytor, omelette, kryddning till varma mackor och mycket mer.
Hur mumsigt som helst blev det, busenkelt att göra och en perfekt gå bort present.

Till två små burkar och en stor så behövs:
En rejäl näve torkade trattkantareller (ca 5 msk)
3 tsk torkad timjan
3 tsk torkad rosmarin
1 msk torkad vitlök
Flingsalt

Gör så här:
Mortla svampen ordentligt.
Mortla sedan ner kryddorna.
Blanda svampröran med flingsaltet i en bunke.
Lägg upp i burkar eller små påsar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar