lördag 12 oktober 2013

Svamp och korvgryta


Det här är en gryta som jag väldigt ofta återvänder till och gör i lite olika varianter av.
Men jag ska här bjuda på orginalrecptet till en riktigt mumsig höstgryta med underbar korv och svamp i.

Ingredienser till 4 prot á 382 kcal
1 paket bacon
600 gram sorunda korv (86% kötthalt)
1 burk krossade tomater
1 burk vatten
1 köttbuljong tärning
1 fp Milda 4% grädde
3 dl svamp (Det funkar med både torkad och konserverad svamp och bäst är att blanda)
2- 3 morötter
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Salt, peppar
(Liqued smoke om man vill)

Gör så här
Hacka löken, vitlöken, baconet och skiva korven.
Fräs baconet i en stor kastrull.
Häll på löken och korven och fräs en stund så korven får färg.
Häll i svampen och fräs en stund.
Häll över tomaterna, vattnet och buljongen.
Häll på grädden.
Smaka av med kryddor.
Låt koka ihop en stund.
Ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar