tisdag 15 april 2014

Chop Chop


Alltså det är inte klokt va länge sen jag tittade in här, det känns sådär.
Men just nu så är det så otroligt mycket annat som händer. Bland annat så är det väldigt intensivt på jobbet vilket är sjukt kul, men tiden räcker inte alltid till till allt man vill så matlagning har inte stått så högt upp på listan. Om ni skulle fråga vad jag har ätit dem senaste månaderna eller den sista tiden så vet jag inte. Det har blivit mycket matlådor som redan funnits i frysen (så min frys är typ tom nu, mycket konstig känsla), fil och flingor, ägg, pasta, sallader har nog stått för den mesta maten. Men jag vet att jag kommer komma tillbaka in i matlagandet för det är ju min stora hobby och ett väldigt bra sätt att slappna av.
Ett annat bra sätt att slappna av är att ha påskledigt i ett par dagar. ena v mina favoriter är chop chopen.
Den här bilden är tagen i sommar men den tillhör även julbordet och påskbordet för i min släkt så har vi vissa matvanor som bara måste finnas på smörgåsbordet och kakfatet.
Bland dessa så återfinns kaviargrädde, Katinkas pepparkakor, chokladbollar, struvor, kaviarägg, leverpastejmacka med senap (som är fantastiskt gott dissa det inte förrän ni smakat) och så har vi den underbara chop chopen.
Jag har tidigare berättat att jag lärt mig ganska nyligen att äta sill, men chop chopen den har jag däremot alltid gillat väldigt mycket. Dessutom är den busenkel att göra och försvinnande god.
Jag brukar ibland göra den som middag tillsammans med en knäckemacka. Kittlar dödskönt i kistan.

Ingredienser
1 liten burk matjesill eller ett par filér från en större burk.
1/2 - 1 rödlök
En knippe gräslök om det finns att tillgå
4 lagom stora ägg (mängden ägg beror på hur mycket matjesill det är)
Ett par matskedar crème fraiche eller gräddfil
Salt och peppar

Gör så här
Hacka rödlöken fint.
Klipp ner gräslöken om du har någon att tillgå. (Oftast så är gräslöken med i sommarvarianten)
Hacka äggen i ganska så små bitar.
Hacka matjesillen i ganska så små bitar.
Blanda ner ca 3 msk av cremé fraichen av gräslöken och se vilken konsistens det blir, röran får inte bli rinnig den ska nästan vara lite torr, för dem kommer gotta till sig efter ett tag.
Smaka av med salt och peppar.
Ät på smörgåsbordet eller på en knäckemacka.

Puss å kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar