tisdag 23 september 2014

Fröknäcke


Vem behöver vanligt bröd när man har fröknäcke.
Det här är en ny upptäckt för mig som jag numera inte kommer kunna vara utan. Det verkar finnas en triljard olika recept på denna gobit och det här receptet kommer från PT Fia.
Som ett litet plus så är det glutenfritt och packat med nyttigheter.

Ingredienser
2 dl majsmjöl
2 dl sesamfrön (alternativt 1 dl sesamfrön och 1 dl phyllisumfrön, vilket gör brödet knaprigare)
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosolja
2,5 dl kokande vatten
1 tsk salt
Valfri krydda om man så vill ha det.

Gör så här
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Gegga ner kokosoljan.
Häll på det kokande vattnet och rör om. Se till att kokosolja smälter och att den blir fördelad jämt i smeten.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Gör markeringar i smeten.
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 1 timme eller tills brödet är torrt.
Om du får för dig att göra dubbel smet och varva plåtarna om vartannat i ugnen gör inte det, det blir bränt då. Jag talar av erfarenhet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar